top of page
Søg

SUNDHED KOMMER INDEFRA

Opdateret: 22. nov. 2023

Vi bombarderes med gode råd om sundhed. TV, sociale medier, reklamer osv .hælder i en konstant strøm træningsprogrammer, kostråd, diæter, fasteprogrammer og søvnvaner ned over os.


Det meste giver rigtig god mening og vil med stor sansynlighed øge din sundhed.


Ingen ønsker bevidst at være mindre sunde. Ingen ønsker bevidst at leve kortere, og i et liv, hvor vores krop ikke kan tilbyde det, vi ønsker. Vi ønsker at være mobile og have styrke og udholdenhed nok til at kunne gå, løbe og lave de aktiviteter, der gør os glade.


Så hvorfor gør vi så alle ikke bare alt det?


Hvorfor lytter og handler vi ikke bare, som vi får besked på, og som vi inderst inde jo godt ved?


Lad os lige tage standard-undskyldningerne:

- jeg har ikke tid

- det passer dårligt lige nu

- min bedstefar blev 96 år, og han røg, drak og lavede ikke motion


Grunden er, at vi simpelthen ikke er motiveret - nok.


Som lægen sagde til patienten. Hvad passer dig bedst? At motionere 30 min om dagen eller være død 24 timer i døgnet. Det er da ret motiverende:)


Helt så meget motivation behøver de fleste af os ikke, men vi har brug for at finde motivationen. Den kommer indefra. Med et sundt mindset og et opgør med disse ting:


- vaner og mønstre

- modighed og ærlighed

- intentioner vs virkelighed

- tryghed og dit "go-to"


Det nemmeste er at gøre det jeg plejer

Det siger sig selv. Forandring kræver jeg skal gøre noget andet, noget nyt og noget som jeg måske endda har modstand på. Det kræver mod og ærlighed at forandre.


Vi er super gode til at kigge efter alt det, der understøtter de overbevisninger vi allerede har godt forankret. Det du kigger efter, får du også øje på. Det jeg kender, føles trygt og overskueligt. Og kender jeg overvejende til fastfood, færdigretter og serier på Netflix om aftenen, ja så føles det trygt og godt. Vi finder hurtigt standard-undskyldningerne frem, og vupti, så gik den dag også.


MIT RÅD: vaner og mønstre har du selv skabt. Kæmpe fordel, for så er det også kun dig, der skal til og på banen til nye vaner og mønstre. Ingen andre, intet andet udefra.


Start med et par vaner, som du tænker er overskuelig og realistisk at ændre. F.eks: - skær ned eller helt undgå snacks om aftenen

- reducér sukker og alkohol

- gå flere ture, gerne sammen med nogen


Så er du i gang, og vil opleve succes, når det lykkes. Det motiverer til yderligere.


Så stor ros til dig, når du bliver så modig at du tør kigge i andre retninger. Har overskud nok til andres undren og og spørgen om du er OK, hvis du har mere grønt end brunt på tallerknen. Eller måske udelukkende grønt.


Det kræver mod at fylde grønt fremfor brunt på tallerknen
Blogging from Your Wix Blog Dashboard

On the dashboard, you have everything you need to manage your blog in one place. You can create new posts, set categories and more. To head to your Dashboard, open the Wix Editor and click on Blog > Posts.


Blogging from Your Published Site

Did you know that you can blog right from your published website? After you publish your site, go to your website’s URL and login with your Wix account. There you can write and edit posts, manage comments, pin posts and more! Just click on the 3 dot icon ( ⠇) to see all the things you can do.


5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page